Om os

Stutteri Damgård startede for alvor da vi købte vores nuværende kvæggård tilbage i 2007. Vi har i et par år vaklet lidt mellem at avle welsh ponyer eller knabstruppere. Valget er dog faldet helt på knabstrupperne og det vil også være det vi vil satse på de næste år.


Vi vil tilstræbe at lave gode omgængelige rideponyer/heste. Hos os trænes de meget i at blive nervefaste individer, med ture i terræn allerede som plage. Vi træner meget fra jorden og udsætter dem for mange "farlige" ting, som plastik, store maskiner, køer og mange andre ting der gør at de ikke bliver så let forskrækket.

Vi har valgt ikke at præge vores føl for meget, de lærer at blive trukket med og få løftet ben, først fra de er omkring 1 - 1,5 år begynder vi at præge dem mere. Så lærer de at stå bundet og blive striglet, kommer med på små ture væk fra flokken. De bliver introduceret for flere at de "farlige" ting. Longering og bom arbejde starter først når de er lige omkring 3 år. Tilridning sker når hesten er klar til det, om det er 3,4 eller 5 år er ligemeget.


 

Alle sammen

310379
Anita Joel Laursen

Jeg er uddannet jordbrugsteknolog hvor især fodring og avl har min store interesse. Min interesse for heste startede som så mange andre da jeg var en lille pige. Facinationen har holdt lige siden, dog er det blevet mere og mere avl der tager tiden i forhold til ridningen.

070177
Henrik Kaastrup Iversen

Henrik er uddannet virksomhedsleder indenfor lanbruget. Han (vi) har egen bedrift med malkekvæg. Og så har han vores eneste knabstrupper avlshoppe, da han mener det er en rigtig gammel dansk race der hører til på landet. Udover at drive bedriften er Henrik og hans gode ven Per også rigtig gode til at lave wrap og hø til heste.

060782
Lone Joel Laursen

Lone er som jeg, heste pige og har altid været det. Hun hjælper med tilridning af ung dyrene, soignering, samt til dyrskuer og kåringer. Hun er en uundværlig del af stutteriet.

Stutteri Damgård V.Børstingvej 6 7800 Skive Tlf: 23657654 el 97547654
Lav din egen hjemmeside med mono.net